غذاهایی که فرد در فصول مختلف می خورد و حتی میزان خواب و فعالیت بدنی در یک فصل باید با فصل دیگر تفاوت داشته باشد .
محمد رجبی کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه کاهش مایعات در بدن، عامل اصلی بروز گرمازدگی است، گفت: در کنار مصرف آب باید از میوه و سبزیجات برای جبران کم آبی بدن استفاده شود.
کم آبی مهمترین عامل گرمازدگی در فصل گرماست، افزود: هر فصل نیازمند تغذیهای مناسب است، با توجه به اینکه تمامی فعالیتهای شیمیایی بدن در کنار آب انجام میگیرد بنابراین تامین آب مورد نیاز بدن ضروری است.
وی بر اهمیت تأمین آب بدن در فصل تابستان تأکید کرد و گفت: یکی از راههای تأمین آب بدن استفاده از میوهها، سبزیجات و برخی مواد دیگر است که علاوهبر تأمین آب ویتامینهای بدن را نیز تأمین میکنند.
کارشناس تعذیه بهداشت ودرمان نفت شمال کشور با بیان اینکه بهتر است مصرف پروتئینها را در فصل تابستان به حداقل برسانیم، گفت: غذاهای پر پروتئین به ویژه گوشتهای قرمز، باعث تولید گرما و حرارت زیاد در بدن میشود، همچنین از غذاهای سرخ کردنی، مواد قندی، روغنها و غذاهای پرچرب در فصل تابستان به مقدار کم استفاده شود.
محمد رجبی با اشاره به راهکارهایی برای جبران کمآبی، تشریح کرد: برای جبران کمآبی بهتر است هر روز حداقل هشت لیوان آب ملایم در طول روز استفاده شده و از مصرف آب یخ خودداری شود، چون موجب مشکلاتی در سیستم بدن میشود. میوههای آبدار مانند هندوانه نقش موثری در تأمین آب بدن دارند، افزود: افراد برای جبران کمآبی بدن میتوانند از سبزیجاتی مانند کاهو، خیار و گوجه فرنگی که سرشار از آب و ویتامین هستند، به اندازه کافی استفاده کنند.
همچنین استفاده از لبنیات مانند شیر و ماست را برای تأمین آب مورد نیاز بدن در فصل تابستان موثر دانست و گفت: غذاهایی مانند سوپ یا دوغهای کم نمک بهتر است در این فصل زیاد استفاده شود تا املاح و آب مورد نیاز بدن را تامین کند.
رجبی بر اهمیت رعایت و رسیدگی به بهداشت مواد غذایی و فردی در فصل تابستان تأکید کرد و گفت: با توجه به اینکه فصل تابستان، فصل گرماست، آلودگی مواد غذایی و رشد سریع باکتری و آلودگی نیز در این فصل افزایش مییابد.
وی ادامه داد: آلودگیهای غذایی مسمویتهای زیادی را در افراد به وجود میآورد به همین دلیل غذاها باید در یخچال و فریزر نگهداری شده و از قراردادن در فضاها ی باز و آزاد و کنار اجاق گاز خودداری کنیم. مواد غذایی پخته نباید در کنار مواد غذایی خام در یخچال نگهداری شود، افزود: با توجه به اینکه مواد غذایی خام دارای آلودگی باکتریالی است، بنابراین نگهداری آن در کنار مواد غذایی پخته موجب آلودگی غذای پخته میشود.
رعایت بهداشت فردی در فصل تابستان را ضروری است و گفت: افراد تا میتوانند دستهای خود را مکرر با آب و صابون بشویند و از تماس با مکانهای آلوده خودداری کنند.
اینکه کاهش مایعات در بدن، عامل اصلی بروز گرمازدگی است، گفت: در کنار مصرف آب باید از میوه و سبزیجات برای جبران کم آبی بدن استفاده شود.
کم آبی مهمترین عامل گرمازدگی در فصل گرماست، افزود: هر فصل نیازمند تغذیهای مناسب است، با توجه به اینکه تمامی فعالیتهای شیمیایی بدن در کنار آب انجام میگیرد بنابراین تامین آب مورد نیاز بدن ضروری است.
وی بر اهمیت تأمین آب بدن در فصل تابستان تأکید کرد و گفت: یکی از راههای تأمین آب بدن استفاده از میوهها، سبزیجات و برخی مواد دیگر است که علاوهبر تأمین آب ویتامینهای بدن را نیز تأمین میکنند.
بهتر است مصرف پروتئینها را در فصل تابستان به حداقل برسانیم، گفت: غذاهای پر پروتئین به ویژه گوشتهای قرمز، باعث تولید گرما و حرارت زیاد در بدن میشود، همچنین از غذاهای سرخ کردنی، مواد قندی، روغنها و غذاهای پرچرب در فصل تابستان به مقدار کم استفاده شود.
محمد رجبی با اشاره به راهکارهایی برای جبران کمآبی، تشریح کرد: برای جبران کمآبی بهتر است هر روز حداقل هشت لیوان آب ملایم در طول روز استفاده شده و از مصرف آب یخ خودداری شود، چون موجب مشکلاتی در سیستم بدن میشود. میوههای آبدار مانند هندوانه نقش موثری در تأمین آب بدن دارند، افزود: افراد برای جبران کمآبی بدن میتوانند از سبزیجاتی مانند کاهو، خیار و گوجه فرنگی که سرشار از آب و ویتامین هستند، به اندازه کافی استفاده کنند.
همچنین استفاده از لبنیات مانند شیر و ماست را برای تأمین آب مورد نیاز بدن در فصل تابستان موثر دانست و گفت: غذاهایی مانند سوپ یا دوغهای کم نمک بهتر است در این فصل زیاد استفاده شود تا املاح و آب مورد نیاز بدن را تامین کند.
رجبی بر اهمیت رعایت و رسیدگی به بهداشت مواد غذایی و فردی در فصل تابستان تأکید کرد و گفت: با توجه به اینکه فصل تابستان، فصل گرماست، آلودگی مواد غذایی و رشد سریع باکتری و آلودگی نیز در این فصل افزایش مییابد.
وی ادامه داد: آلودگیهای غذایی مسمویتهای زیادی را در افراد به وجود میآورد به همین دلیل غذاها باید در یخچال و فریزر نگهداری شده و از قراردادن در فضاها ی باز و آزاد و کنار اجاق گاز خودداری کنیم. مواد غذایی پخته نباید در کنار مواد غذایی خام در یخچال نگهداری شود، افزود: با توجه به اینکه مواد غذایی خام دارای آلودگی باکتریالی است، بنابراین نگهداری آن در کنار مواد غذایی پخته موجب آلودگی غذای پخته میشود.
رعایت بهداشت فردی در فصل تابستان را ضروری است و گفت: افراد تا میتوانند دستهای خود را مکرر با آب و صابون بشویند و از تماس با مکانهای آلوده خودداری کنند.